Tasarım ve Modelleme Hizmetleri

Kinematik analiz, bir mekanizmanın hareketinin matematiksel olarak modellemesini yaparak, mekanizmanın hareketli parçaları arasındaki ilişkileri ve hareket karakteristiklerini anlamamıza yardımcı olan bir mühendislik aracıdır. Örneğin; bir robotun belirli bir kaldırma görevini yapmak için kullanılacak olan motorun motor torku ve gücünün ne olacağının hesaplanması veya bu değerlerin zamana bağlı değişimleri, bu tür bir analizin yapılmasını gerekli kılar.

 

Kurulum

Veri yönetim sistemleri ürünlerinin kurulumları oldukça zordur. Kullanmak istediğiniz ürünün doğru kurulum için arka planda ek yazılım programlarının kurulması gerekebilir. Sunucu kurulumu, kullanıcı bilgisayarlarının bu sunuculara bağlanması, bilgisayarlarınızda güvenlik yazılımlarının doğru bir şekilde kurulması gibi noktalarda DATASIMUL yazılım ekibine başvurarak yazılımlarınız için eksiksiz bir kurulum desteği alabilirsiniz.

Özelleştirilmiş PDM ve PLM Entegrasyonu

Veri Yönetim Ürünleri tasarımlarınızı ve dosyalarınızı kontrol altına alarak ekiplerinizin ürün geliştirme aşamalarını yönetmelerinde işbirliği sağlamasını kolaylaştıran bir araçtır.

Tasarım bilgilerini paylaşmak; iş akışlarını otomatikleştirmek ve ürünün her zaman doğru versiyona sahip olduğundan emin olmak bu işlerin koordinasyonu için harcanacak zamandan tasarruf sağlarken aynı zamanda oluşabilecek karışıklıkların önüne geçerek üretimde oluşabilecek hataların da önüne geçmektedir.

Veri yönetimini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için çeşitli yazılımlar kullanırız. Ancak bu yazılımların kurulumu, firmanıza veya ekibinize göre özelleştirilmesi en önemli süreçtir. Yetkilerin doğru verilmemesi, iş akışlarının doğru ayarlanmaması ve görevlerin doğru dağıtılmadığı bir veri yönetimi programı size yarardan çok zarar sağlamaktadır. İşte bu noktada DATASIMUL ekibi olarak size özel ve belirlediğiniz yetkilerle bütün ayarlamaları sizin için yapıp, ürünlerinizden maksimum yarar etmenizi sağlıyoruz.

Ürün Veri Yönetim Sistemi Teknik Destek Hizmeti

Veri yönetim ürününü kullanmaya başladığınızda kullanım açısından daha kolay olacağını düşündüğünüz yeni fikirleriniz oluşabilir veya bazı işlemler konusunda hatalar yaşayabilirsiniz. Uzman mühendis kadromuz tarafından ayarlarınızda yapılacak değişiklikler veya yaşadığınız teknik sorunlar konusunda dilediğiniz zaman destek alabilirsiniz.

ERP/MRP Entegrasyonu

Üretim süreçlerinde firmadaki tüm çalışanlar bir işbirliği içerisinde olduğu için departmanlar arası veri paylaşımında ilgili birimlerin doğru bilgiye ulaşması oldukça önemlidir. Ancak her departman PDM, PDM, ERP, MRP gibi farklı yazılımlar kullanır. Tüm firmanın tek bir iletişimde olması için bütün bu yazılımlarının birbirleriyle entegre çalışması oldukça önemlidir. Örnek olarak Tasarım veya AR-GE departmanında oluşturulan malzeme listeleri, ürün verileri ve dokümanları, üretim sürecinde ihtiyaç duyulan diğer veriler ERP’ye eksiksiz ve doğru bir şekilde aktarılmalıdır. DATASIMUL ekibi olarak yazdığımız özel API’ler ve 3. Programlarla firmanızdaki bütün yazılımları birbirine bağlayarak güncel ve canlı bir şekilde programlarının birbirleriyle iletişimde kalmasını sağlayabiliriz.

CAD Dönüştürme – Güncelleme – Migration

Tasarım dosyalarını ürün veri yönetim sistemi içerisine taşımak kolay görülse de referans bozulmaları ve dosya kayıpları yaşanması açısından zor olabilir.

Veri taşıma uzmanlarımız, karışıklığı azaltmanıza ve yinelenen verilerden kaçınmanıza yardımcı olurken tasarım ekibinize de zamandan tasarruf sağlamış olur.

Eğitim

Ürün veri yönetim sisteminizin firma ihtiyacına göre özel olarak yapılan ayarlama işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıcıların veri yönetim ürününü doğru anlaması ve firmaya doğru uygulayabilmesi adına kullanıcı eğitimleri verilmektedir.